کارگاه پیشرفته طراحی مداخلات تغییر رفتارهای مرتبط با سلامت

1400-09-09
وبینار آموزشی «کار با نرم‌افزارها و پلتفرم‌های تولید کتاب دیجیتال» برگزار شد
1400-09-09

به گزارش روابط عمومی پژوهشکده علوم بهداشتی جهاددانشگاهی، وبینار آموزشیکارگاه پیشرفته طراحی مداخلات تغییر رفتارهای مرتبط با سلامت از سوی پژوهشکده علوم بهداشتی جهاد دانشگاهی و با حضور جمعی از دانشجویان و متخصصان حوزه سلامت برگزار شد.
دکتر نسترن کشاورز محمدی، دانشیار ارتقای سلامت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و مشاور سازمان جهانی بهداشت (WHO) و دکتر ریک کروتزن، استاد تکنولوژی و تغییر رفتار دانشگاه ماستریخت هلند، مدرسین کارگاه پیشرفته طراحی مداخلات تغییر رفتارهای مرتبط با سلامت بودند که روز چهارشنبه 3 آذرماه‌ 1400 به صورت مجازی برگزار شد.
در این کارگاه، روش‌های مختلف مطالعه پیچیدگی‌های رفتارهای مرتبط با سلامت و کاربرد آن در طراحی مداخلات تغییر رفتار تبیین شد. همچنین ضمن مرور بر مهم‌ترین موضوعات کارگاه مقدماتی، پیچیدگی‌های رفتارهای مرتبط با سلامت تعیین و روش‌های مختلف مطالعه پیچیدگی‌های رفتارهای مرتبط با سلامت و کاربرد آن در طراحی مداخلات تغییر رفتار معرفی و به علاوه، خطاهای شناسایی تعیین‌کننده‌های واقعی هر رفتار براساس نوع تئوری، انتخاب و تحلیل داده با ذکر مثال تشریح شد. در نهایت، تکنیک‌های روش شناسایی و انتخاب نقاط حساس سیستم در سطوح فردی و جمعی جهت مداخله موفق تغییر رفتار آموزش داده شد.
دکتر کشاورز محمدی در این کارگاه گفت: تغییر سبک زندگی و رفتارهای مضر برای سلامت و تبدیل آن به سبک زندگی ارتقاء‌دهنده سلامت و رفتارهای سالم، چالش بزرگی برای مدیران، متخصصین و کارشناسان علوم سلامت، روانشناسی و جامعه‌شناسی است. بسیاری از مداخلات و برنامه‌های تغییر رفتار در سطح محلی یا ملی در ایران و بسیاری از کشورها، موفق به تغییر رفتار در سطح وسیع و یا پایدار نمی‌شوند؛ بنابراین لازم است همه افرادی که دست اندرکار ترویج سبک زندگی سالم هستند، درک عمیق‌تری از چرایی این مشکل کسب و خود را به راهکارها و مهارت‌های مواجهه با این چالش مجهز کنند تا شانس موفقیت خود را در برنامه‌های آینده افزایش دهند.
دکتر ریک کروتزن نیز به پیچیدگی‌های تغییر رفتار و رویکردهای نوین تحلیل رفتار اشاره کرد. در ادامه، نمونه‌ای از مطالعات مشترک مدرسین با استفاده از فنون و روش‌های جدید تحلیل رفتار مانند پویایی سیستم و شبیه‌سازی ارائه شد.
منبع: https://www.isna.ir