عنوان طرح: طراحی و تدوین محتوای آموزش الکترونیک برای پیشگیری از حوادث ناشی از وسایل نقلیه در دانش آموزان مدارس
مجری: علی اصغر حائری مهریزی
همکار اصلی:
سایرهمکاران :
کارفرما: معاونت پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی

صدمات ناشی از حوادث ترافیکی، یک مساله بزرگ برای سلامت عمومی است و به عنوان دومین علت مرگ کودکان 5 تا 14 ساله و جوانان 15 تا 29 ساله در دنیا به شمار می رود. شاید هیچ حادثه ای غم انگیزتر از صحنه تصادف یک کودک نباشد؛ برای آنکه چنین حوادثی کاهش یابد و به حداقل برسد علاوه بر آنکه خانواده ها باید تذکرات لازم را به کودکان بدهند، لازم است فرهنگ صحیح ترافیک از کودکی و سنین پایین آموزش داده شده و به مرور در جامعه نهادینه شود. اطلاعات کودکان از تصادف، مجروحیت و مرگ محدود و اندک است، معمولا کودکان چندان توجهی به توصیه های والدین و اخطارهای ایمنی موجود در سطح راه و خیابان ها (علایم هشداردهنده) نمی کنند. لذا یکی از بهترین و کم هزینه ترین روش های برای اصلاح رفتارهای نادرست کودکان و کاهش حوادث ترافیکی تهیه و تولید برنامه ها و محتوای آموزشی مناسب برای آموزش توسط خانواده ها و مربیان آنها است. راه اصلی فرهنگ سازی و نهادینه کردن رفتارها، آموزش صحیح است. از آنجا که ایران کشوری پهناور بوده و میزان مرگ و میر ناشی از حوادث درآن نیز بالا است، یکی از راه های موثر و کم هزینه برای آموزش استفاده از تکنولوژی های نوین آموزشی است.
هدف:
طراحی و تدوین محتوای آموزش الكترونیک برای پیشگیری از حوادث ناشی از وسایل نقلیه در دانش آموزان مدارس
روش تحقیق :
این مطالعه در چهار مرحله مجزا اما مرتبط انجام شد. ابتدا مطالب از کتب و منابع علمی منتشر شده استخراج شد و سپس اهداف و سرفصل های آموزشی موردنظر تعیین شد. در مرحله بعد به منظور بررسی و اطمینان از صحت مطالب و احیانا روزآمد کردن آنها یک مطالعه مروری بر ادبیات پژوهشی انجام شده و نتایج آن در محتوای موردنظر به کار گرفته شد. در نهایت با استفاده از اجماع متخصصان متن نهایی محتوای بسته آموزشی تدوین شد.
نتیجه:
محتوای این بسته آموزشي شامل اطلاعاتی است که برای پیشگیری از حوادث ترافیکی به ویژه در کودکان مورد نیاز است. این مجموعه در اختیار متولیان امر آموزش این قشر، قرار خواهد گرفت، تا با استفاده از مطالب آن و نیز بر اساس طرح درس ارائه شده، برای تدوین بسته آموزش الکترونیک ویژه کودکان دانش آموز دوره 6 ساله اول نظام آموزشی از مطالب این بسته استفاده نمایند.
کلید واژگان: محتوای آموزشی الکترونیک، حوادث ترافیکی، مرگ و میر کودکان، دانش آموزان